середу, 11 березня 2015 р.

Звіт про виконану роботу


Служба соціальних мереж (англ. social networking service) — веб-сайт або інша служба у Веб, яка дозволяє користувачам створювати публічну або напівпублічну анкету, складати список користувачів, з якими вони мають зв'язок та переглядати власний список зв'язків і списки інших користувачів. Природа та номенклатура зв'язків може різнитись у залежності від системи.

Розглянемо соцмережі поширенні в Україні

Назва
Логотип
Рік заснування
Автор
Власники
Однокласники
  







26 березня 2006 
Альберт Попков
Альберт Попков (21%), Ірина Попкова (21%), Ou Tobias і Digital Sky Technologies (58%)
ВКонтакті
 
10 жовтня 2006 (8 років)
Павло Дуров
Mail.ru Group (100 %)
Facebook
 
4 лютого 2004 (11 років)
Марк Цукерберг
Марк Цукерберг, якому належить 24% акцій компанії, Accel Partners — 10%, Digital Sky Technologies — 10%, Дастін Московіц — 6%, Едуардо Саверін — 5%, Шон Паркер — 4%, Пітер Саєл — 3%, Greylock Partners і Meritech Capital Partners володіють від 1 до 2% акцій кожен, Microsoft — 1,3%, Li Ka-shing — 0,75%, Interpublic Group — менш ніж 0,5%, невелика група теперішніх і колишніх працівників, а також знаменитостей, кожен з яких володіє менш ніж 1%, а решта 30% належить працівникам, знаменитостям та зовнішнім інвесторам
Мой мир@mail.ru
 
17 травня 2007 р.
Mail.ru, Port.ru
Mail.ru Group
Instagram
 
6 жовтня 2010 гроку
Кевін Сістром і Майк Крігер 
Freeware
Коннект


 грудень 2007 року
Сергій Коркін
Сергій Коркін

За результатами свого дослідження компанія Adobe склала список найпопулярніших соціальних мереж світу. На сьогоднішній день у соціальних мережах зареєстровано більше 5,7 мільярдів профілів по всьому світу і ця цифра постійно зростає.
За інформацією маркетингової компанії eMarketer, на даний момент користувачами різноманітних соціальних мереж по всьому світу є приблизно 1,6 мільярда осіб, що дорівнює п'ятій частині населення нашої планети Земля.
Дослідники стверджують, що цього року кількість користувачів, які хоча б раз на місяць заходять в свій профіль в певній соцмережі, збільшилася на 14,2%. Якщо така ж тенденція збережеться й надалі, то до 2017 року даний показник складе орієнтовно 2,33 мільярда чоловік.
Цікаво, що найбільше населення задіяно в соцмережах в Нідерландах - там налічується 63,5 % від загального числа. Друге місце посідає Норвегія з показником 63,3 %, невеликий відрив між Швецією і Південною Кореєю - 56,4 % і 54,4 % відповідно. У Данії 53,35% населення - користувачі соцмереж, 51,7 % - у США , і 51,3 % - у Фінляндії. Також варто відзначити, що в Великобританії і Канаді збільшилося число користувачів соціальних мереж - 50,7 % і 51,2 % відповідно.
В Індії ж відзначений найшвидший темп збільшення кількості користувачів соціальних мереж. За рік їхня кількість зросла на 37,4 %. Проте в цілому в Індії тільки 7,7 % населення користуються соцмережами.
Що ж до України 
За даними Пошуку у блогах Яндекса, на початок літа 2014 року у ВКонтакті, Однокласниках, Фейсбуці та Твіттері зареєстровано понад 40 мільйонів українських акаунтів.
У ВКонтакті, Однокласниках, Фейсбуці та Твіттері зареєстровано понад 40 мільйонів українських екаунтів. 
ПОПУЛЯРНІСТЬ СОЦМЕРЕЖ У ВЕЛИКИХ МІСТАХ УКРАЇНИ 



ВІКОВИЙ СКЛАД КОРИСТУВАЧІВ  СОЦМЕРЕЖ У ВЕЛИКИХ МІСТАХ УКРАЇНИ 

 ЩО Ж ДО КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ



На відміну від ВКонтакте, Однокласниками в Кіровоградській області користується більше жінок, ніж чоловіків - 53% і 47% відповідно. Зате серед юних відвідувачів Однокласників (до 15 років включно) трохи більше хлопчиків, ніж дівчаток.
За кількістю користувачів Фейсбуку Кіровоградська область тільки 19-я в Україні - майже 13 тисяч акаунтів. Проникнення Фейсбуку тут невелике - трохи більше відсотка.
Як і у ВКонтакте, в кіровоградському Фейсбуці більше чоловіків, ніж жінок. На їх частку припадає 51% акаунтів, а на частку жінок - 49%. Цікаво, що по країні в цілому ситуація протилежна: українок у Фейсбуці більше.
Зараз в Твіттері налічується трохи більше 3 тисяч акаунтів жителів Запоріжжя і області. За цим показником область знову 19-я в країні. В Твіттері люди не вказують свою стать. Проте як мінімум для 40% акаунтів кіровоградців підлогу можна з високим ступенем точності визначити за допомогою лінгвістичних алгоритмів - по імені та прізвища. Серед цих користувачів більше чоловіків - 57%. Відповідно, жіночих акаунтів - 43%.
Використання Твіттера сильно змінилося під час Евромайдана. Якщо до листопада 2013 кожен місяць в Україні з'являлося 6-7 тисяч нових твіттер-акаунтів, то в грудня 2013 року було зареєстровано 16 тисяч акаунтів, а в січні 2014-го - майже 55 тисяч.
Два роки тому українці залишали в середньому близько 90 тисяч твітів щодня. За період Евромайдана це число виросло до 130 тисяч твітів на день. Рекордним за кількістю твітів стало 22 


Список використаних джерел
1. http://uk.wikipedia.org/wiki
2. http://gazeta.ua/blog/40953/kilkist-koristuvachiv-socialnih-merezh-bezperervno-zrostaye
3. http://leocity.info/nazvano-najpopulyarnishi-sotsialni-merezhi-u-sviti/
4. http://watcher.com.ua/2014/08/21/ukrayintsi-v-sotsialnyh-merezhah-nove-doslidzhennya-vid-yandeksa/
5.http://gre4ka.info/suspilstvo/12577-bilshe-pivmiliona-zhyteliv-kirovohradshchyny-tsoho-roku-zareiestruvaly-akkaunty-u-rosiiskykh-sotsmerezhakh

Немає коментарів:

Дописати коментар